مطالعات محققان دانشگاه شیکاگو نشان میدهد که آموختن زبان دوم قبل از ۶ سالگی، سبب کسب مهارتهای ارتباطی و رشد هوش هیجانی کودک میشود. فراگیری زبان دوم تا قبل از ۶ سالگی، چشم اندازهای ویژهای را در اختیار کودک قرار میدهد که مهمترین آن، کسب مهارتهای ارتباطی و رشد هوش هیجانی است.
یادگیری زبان دوم در سالهای اولیه زندگی، اثرات مثبتی در رشد فکری و ذهنی، زبانی و عاطفی کودک دارد. مطالعاتی که چندی پیش توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام شد نشان میدهد که یادگیری زبان دوم در سنین کودکی، تکامل و فعالیت مغز در بزرگسالی را تحت تاثیر قرار میدهد.
یادگیری یک زبان خارجی در سنین پایین سبب میشود که مغز از یک الگوی تکاملی ویژه استفاده کند. با یادگیری یک زبان خارجی همراه با زبان مادری، ساختار مغز بهینه میشود و قشر (کورتکس) جلوی سمت چپ مغز، ضخیمتر میشود. کورتکس به یک توده چندلایه متشکل از سلولهای عصبی گفته میشود که نقش اساسی در فعالیتهای شناختی مغز دارد.
فعالیتهای شناختی به فعالیتهای مغزی مانند یادگیری زبان، تفکر، تمرکز و حافظه گفته میشود.
در ادامه این تحقیقات آمده است که یادگیری زبان در سنین کودکی، باعث تحریک و رشد نورونهای جدید میشود و ارتباطات این سلولهای عصبی به اندازهای قوی میشود که یک موتور قضاوتی بیعیب و نقص و با ارزش را در ذهن کودکان پرورش میدهد.
مدیر این پروژه تحقیقاتی در این زمینه گفته که دلیل اینکه افراد در سنین بالاتر به سختی زبان دوم را فرامیگیرند و نسبت به کودکی پیشرفت چندانی ندارند، این است که ساختار ذهنشان برای یادگیری زبان در کودکی بهینه نشده است. نتایج این تحقیقات در نشریه Psychological Science منتشر شده است.